Voor nieuwe ouders

Uw kind wordt over enige tijd vier jaar. Hieronder vindt u alvast wat informatie over de eerste periode op de Paulusschool. Enkele maanden voordat uw kind vier jaar wordt, ontvangt u een brief met daarin de namen van de leerkrachten waarbij uw kind in de groep komt.

Kennismaking

U kunt bellen om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek met de betreffende leerkracht(en). Tijdens dit gesprek, waarbij uw kind ook aanwezig is, kunt u een kijkje nemen in de klas, kunt u vragen stellen en krijgt u meer informatie over de gang van zaken op school.

Als uw kind in juli, augustus of september jarig is, is hij/zij vanaf de eerste schooldag na de zomervakantie welkom op school. U kunt dan vóór de zomervakantie al een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Is uw kind jarig tussen oktober en juni, dan kunt u ongeveer twee maanden vóór de vierde verjaardag een afspraak maken.

Wennen

Voordat uw kind vier jaar wordt, is er de mogelijkheid om vier dagdelen te komen wennen op school. U kunt dit bespreken met de leerkracht tijdens het kennismakingsgesprek. Komt uw kind meteen na de zomervakantie op school, dan mag hij/zij gelijk alle dagen komen. U kunt, in overleg met de leerkracht, ook een korte wenperiode afspreken.

Wanneer uw kind naar school komt, verwachten wij dat uw kind zindelijk is en zelfstandig naar het toilet kan. Verder verwachten wij dat uw kind zelf zijn of haar jas aan kan doen (oefen vooral ook met de rits) en zichzelf kan aan- en uitkleden (natuurlijk helpen we wel met moeilijke knopen).

Elke ochtend rond een uur of tien gaan de kleuters eten en drinken. De meeste kinderen nemen dan een beker drinken mee en een klein hapje (bij voorkeur een stukje fruit). De kinderen lunchen ook op school en ook hierbij is het de bedoeling dat u boterhammen en wat drinken meegeeft. Het is de bedoeling dat de kinderen thuis al ontbeten hebben.

De kinderen gymmen over het algemeen elke dag. Zij gymmen dan in onderbroek en hemd.

De vierde verjaardag wordt niet op school gevierd, omdat de meeste kinderen het nog op de crèche of de peuterspeelzaal vieren.

Ophalen

De kinderen van de groepen 1-2 worden aan het einde van de dag opgehaald bij de buitendeur aangrenzend bij de klas. De andere kinderen komen via de hoofdingang naar buiten. De leerkrachten van de groepen 3 t/m 5 lopen met hen mee. Elk kind geeft de juf een hand/boks als hij/zij degene gezien heeft die hem/haar op komt halen.