Buurtteam Noord-Oost op de Paulusschool

Sinds januari 2015 heeft de Gemeente Utrecht Buurtteams ingezet om een bijdrage te leveren in de (basis)zorg voor gezinnen in de wijk. Ook in Noord-Oost is er een Buurtteam actief. Het Buurtteam werkt nauw samen met zorgpartners in de Jeugdgezondheidszorg, huisartsen en scholen.

Romy Louwerse en Samantha de Wit zijn als gezinswerkers vanuit het Buurtteam betrokken bij de Paulusschool. Zij zijn aanspreekpunt voor leerkrachten, ouders en kinderen van deze school. U kunt bij hen onder andere terecht voor vragen rondom opvoeden en opgroeien, echtscheiding, psychische klachten en andere vragen die rondom een gezin kunnen spelen. Zij bieden laagdrempelige ondersteuning en kunnen daarnaast meedenken over passende (vergoede) zorg.

Regelmatig zijn Romy en Samantha als aanspreekpunt op beide locaties van de Paulusschool aanwezig. Ook kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met het Buurtteam. Eventueel kunnen zij bij u thuis komen om kennis te maken.

Romy Louwerse

Mijn naam is Romy Louwerse en ik ben 27 jaar oud. In 2016 ben ik als maatschappelijk werker aan de Hogeschool Utrecht afgestudeerd. Tijdens de afrondingsfase van mijn studie ben ik gestart met werken binnen de klinische jeugd-ggz en heb ik ervaring opgedaan met groepswerk. De kennis die ik hier heb opgedaan heb ik meegenomen in mijn vorige baan als Jeugdconsulent van een Sociaal Team.
Echter, begon ik het hulpverlenen te missen en ben ik sinds 2020 werkzaam bij het Buurtteam Noord-Oost als gezinswerker.

Samantha en ik zijn vanuit het Buurtteam contactpersonen van de Paulusschool, wat betekent dat wij een aanspreekpunt zijn voor de leerkrachten, ouders en kinderen van deze school. U kunt bij ons terecht voor vragen rondom opvoeding en opgroeien, echtscheiding, psychische klachten en andere vragen die bij gezinnen kunnen spelen. Als gezinswerker bieden wij laagdrempelige ondersteuning en onderzoeken wij met elkaar wat er nodig is om als gezin stappen in de goede richting te zetten.

e-mail: r.louwerse@buurtteamsutrecht.nl

Samantha de Wit

Mijn naam is Samantha de Wit en 29 jaar oud. In 2012 ben ik afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en in 2016 heb ik de opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandelaar afgerond. Sinds 2018 werk ik bij het Buurtteam Jeugd & Gezin in de wijk Noord-Oost.

Binnen ons werk vinden wij het belangrijk om aan te sluiten bij het gezin en samen te kijken wat er nodig is. De krachten van het gezin benutten. De contactmomenten met kinderen en jongeren geven wij spelenderwijs vorm door middel van spel of een (buiten)activiteit. Wij merken dat het dan gemakkelijker lukt om in gesprek te komen en om samen aan oplossingen te werken die hen kunnen helpen. Het kan helpend zijn om het netwerk van een gezin hierbij te betrekken, omdat de hulp van het Buurtteam van tijdelijke aard is.

e-mail: s.dewit@buurtteamsutrecht.nl

Buurtteam Noord-Oost

Samuel van Houtenstraat 1

3515 EA UTRECHT (030) 740 05 08 / noordoost@buurtteamsutrecht.nl www.buurtteamsutrecht.nl